Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

Σεμινάριο Πιστοποίησης

   Διοργανώθηκε με επιτυχία σεμινάριο πιστοποίησης διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της ΕΠΣ Κορινθίας,  με εισηγητή τον έμπειρο εκπαιδευτή και υπεύθυνο ανάπτυξης της Κορινθιακής διαιτησίας Δούρο Γεώγιο.   Τον λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Πετρόπουλος Γεώργιος που έδωσε τις κατευθύνσεις για το νέο ξεκίνημα της Κορινθιακής Διαιτησίας. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΠΣ κος Μιχάλης Τσιχριτζής μίλησε στους Κορίνθιους διαιτητές και παρατηρητές και τους ευχήθηκε για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παρόντα, στην εκπαιδευτική ημερίδα, ήταν και αρκετά μέλη του Δ.Σ της Ενωσης όπως ο Γραμματέας κος Βράκας Παναγώτης και ο κος Ναυτόπουλος Ιωάννης. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το πόσο σημαντικές θεωρούνται από την Διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας τέτοιου είδους εκπαιδευτικές ημερίδες καθώς και οι επιμορφωτικές συγκεντρώσεις της Δευτέρας, για την καλή παρουσία των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο.

   Στο σεμινάριο συμμετείχαν περίπου 60 άτομα, τα οποία παρακολούθησαν την ανάλυση πάρα πολλών βίντεο με αποφάσεις διαιτητών από πρόσφατα αλλά και παλαιότερα ποδοσφαιρικά τουρνουά ενώ ακολούθησαν αναλυτικές οδηγίες από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας κο Δημήτρη Γκρούτση καθώς και τα αλλα δύο μέλης της επιτροπής Παναγιώτη Αργύρη και Ντούλη Ανδρέα. Οι συμμετέχοντες πέρασαν από εξετάσεις στις οποίες κάποιοι δεν τα πήγαν πολύ καλά, σε αντίθεση όμως με τους περισσότερους που πέρασαν με επιτυχία. Πάντως όλοι οι συμμετέχοντες έμαθαν  σωστά τα βασικά θέματα κανονισμών καθώς και τις τροποποιήσεις αυτών. Επίσης έμαθαν τον σωστό τρόπο που πρέπει να υποδεικνύουν τις αποφάσεις τους και να έχουν όσο το δυνατόν  μια επαγγελματική παρουσία έτσι ώστε να δίνουν την πρέπουσα σημασία στους αγώνες που διευθύνουν αλλά και να κερδίζουν και την εμπιστοσύνη των παικτών των παραγόντων και των φιλάθλων.

   Ήταν μια σημαντική και αξιέπαινη προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκτελεστές αυτής της αξιόλογης ημερίδας ενώ ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνει με αυτό τον τρόπο μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο για τους Κορίνθιους διαιτητές οι οποίοι θα κληθούν να διαιτητεύσουν αγώνες του Ερασιτεχνικού Κορινθιακού Πρωταθλήματος και όχι μόνο.