Ε.Π.Σ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21 Απριλίου 2021

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ενεργό ξανά από σήμερα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για εγγραφές και επικαιροποίηση στοιχείων, καταβάλλονται και τα 3,6 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης σε 1.403 δικαιούχα σωματεία, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στη Βουλή
«Με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων πράττουμε το αυτονόητο: νοικοκυρεύουμε το αθλητικό τοπίο, βάζουμε τάξη, πάντα με διαφανείς διαδικασίες, σε ένα καθεστώς ημινομιμότητας που υπήρχε στα ερασιτεχνικά σωματεία» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού, Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με θέμα «στήριξη των εγγεγραμμένων αθλητικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και μετά την 10η Δεκεμβρίου 2020».
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες (ΦΕΚ Β’ 1593, 20/04/2021) περί «Καθορισμού για το έτος 2021 των ειδικότερων στοιχείων και των λεπτομερειών

* για την αίτηση εγγραφής αθλητικού σωματείου με ειδική αθλητική αναγνώριση στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων»

* για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, καθώς και

* για τον έλεγχο της αίτησης εγγραφής ή/και επικαιροποίησης»

και επισήμανε ότι από σήμερα το απόγευμα θα λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα της ΓΓΑ και θα μπορεί να δεχθεί αιτήσεις, θα μπορούν όλα τα σωματεία να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων τους.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, παράλληλα, υπενθύμισε ότι κατά το 2020:

* 4.034 ερασιτεχνικά σωματεία ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγγραφή τους και είναι απολύτως νόμιμα και τακτοποιημένα

* 853 ερασιτεχνικά σωματεία είχαν προβλήματα στα δικαιολογητικά των αιτήσεών τους και δεν πρόλαβαν να τις «θεραπεύσουν» ως το τέλος Ιανουαρίου 2021

* 1.054 ερασιτεχνικά σωματεία βρίσκονται, επιπλέον, στην αναμονή από 01/01/2021.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε, επιπλέον, ότι στη β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης που θα ξεκινήσει εντός των ημερών:

* Θα καταβληθούν 3.596.500€ σε 1.403 σωματεία
Συνημμένα αρχεία
Download this file (ΥΑ168038_ΦΕΚ1593Β20042021.pdf)ΥΑ168038_ΦΕΚ1593Β20042021.pdf[ ]204 kB