Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ)

 

                                          ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

                                             (Π ρ ώ η ν    Υ π ο σ χ ε τ ι κ ή )

 

Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δεν δύναται να μετακινηθεί με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής, εάν υπερβαίνει το εικοστό πρώτο (21) έτος της ηλικίας του.

 

Α. Επιτρέπεται η μετεγγραφή ορισμένου χρόνου, με υποχρέωση επιστροφής του ποδοσφαιριστή.

Η μετεγγραφή θα συνοδεύεται από ιδιωτικό συμφωνητικό υπογεγραμμένο από τις δύο ομάδες και τον ποδοσφαιριστή, που θα προβλέπει ότι αυτός μετά την λήξη του χρόνου της μετεγγραφής θα επανεγγράφεται υποχρεωτικά στην ομάδα που ανήκε αρχικά.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό μαζί με την αίτηση μεταβολών για την μετεγγραφή και όλα τα υπόλοιπα προβλεπόμενα από τον κανονισμό έγγραφα θα κατατίθενται στην Ομοσπονδία από την οικεία ΕΠΣ.

Εφόσον ο ποδοσφαιριστής είναι ανήλικος το ιδιωτικό συμφωνητικό υπογράφεται από τον νόμιμο κηδεμόνα, με υποχρέωση επικύρωσης του γνησίου της υπογραφής του.

Β. Για τον πρόωρο τερματισμό της μετεγγραφής ορισμένου χρόνου απαιτείται η σύναψη νέου ιδιωτικού συμφωνητικού υπογεγραμμένο από τις δύο ομάδες και τον ποδοσφαιριστή, που κατατίθεται στο Τμήμα Μητρώου Ποδοσφαιριστών από την οικεία ΕΠΣ μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η διαδικασία πρόωρου τερματισμού γίνεται υποχρεωτικά εντός των προβλεπόμενων μετεγγραφικών περιόδων.

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα, εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος στο άρθρο 6 των εισαγωγικών διατάξεων του Κανονισμού Μετεγγραφών, να χορηγήσει σε διαφορετικές ομάδες και να αποκτήσει από διαφορετικές ομάδες μέχρι επτά (7) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής, για μία (1) το ανώτερο αγωνιστική περίοδο, τηρουμένων των κατωτέρω περιορισμών:

α. Απαγορεύεται η χορήγηση στην ίδια ομάδα και η απόκτηση από την ίδια ομάδα περισσοτέρων των τριών (3) ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής.

β. Απαγορεύεται η μετακίνηση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής για περισσότερες από μία (1) αγωνιστικές περιόδους. 

Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme"

 

 

Το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA, το ιατρικό σεμινάριο "Trauma & Medical Emergencies Workshop 1", το οποίο εντάσσεται στο “UEFA Football Doctor Education Programme”, που εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick.

Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τριών σεμιναρίων που θα ολοκληρώσουν το "UEFA Football Doctor Education Programme". Στο διήμερο ιατρικό σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Τιτάνια, συμμετείχε το σύνολο των  ιατρικών επιτελείων των ομάδων της Super League 1 καθώς και μέλη των ιατρικών επιτελείων των Εθνικών Ομάδων. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών Αθανάσιος Παγώνας, η γιατρός της Εθνικής Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, Αλεξάνδρα Καραβασίλη και η γιατρός της Εθνικής Νεανίδων, Κορασίδων Αγγελική Μαραγκού.

To σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος τόνισε την καίρια σημασία του σεμιναρίου για τη διαφύλαξη της ορθής αντιμετώπισης οποιουδήποτε ιατρικού περιστατικού κατά την διάρκεια των αγώνων:

"Σας καλωσoρίζουμε στο σεμινάριο που γίνεται με πρωτοβουλία της ιατρικής επιτροπής της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA στo πλαίσιo του προγράμματος "Doctor Education Programme", το οποίο εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτελεί μια γενναία και πρωτοποριακή απόφαση, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εύχομαι μέσα από τέτοιες δράσεις να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες, τέτοια σεμινάρια τα οποία αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες -και όλους τους γιατρούς των ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα υγείας ποδοσφαιριστών και όλες οι περιπτώσεις άμεσης ιατρικής παρέμβασης. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς άπαντες ενστερνίστηκαν το αίτημα μας να διεξαχθεί για πρώτη φορά το σεμινάριο αυτό στην Ελλάδα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής, τον κ. Τσίουλα, τον κύριο Δαυίδη και τον κύριο Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της SL1 & SL2, Ξενοφώντα Ρούσση για την παρουσία τους και τη βοήθεια στη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς των ομάδων που μοχθούν καθημερινά με μοναδικό στόχο την πρόληψη και την υγεία των αθλητών στα γήπεδα."

 

 

 

Ο πιστοποιημένος γιατρός τη UEFA και υπεύθυνος του προγράμματος UEFA Football Doctor Education Programme, Πασχάλης Τσιούλας, ήταν ο κύριος εισηγητής του ιατρικού σεμιναρίου και τόνισε την αξία που έχει η διεξαγωγή του σεμιναρίου για την ομαλή λειτουργία των αγώνων."

 

 

 

"Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στο σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μέσα από την συνεργασία με την UEFA. Η UEFA έχει αποφασίσει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βάση στην εκπαίδευση των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη γενική υγεία, αλλά θα μελετήσουμε τις περιπτώσεις που αφορούν στους αθλητές και στην άμεση επέμβαση στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του σεμιναρίου και χαίρομαι πολύ που βλέπω καταξιωμένους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα για την υγεία των αθλητών."

Κύριοι άξονες συζήτησης και εκπαίδευσης του σεμιναρίου, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και πρακτικά εργαστήρια ιατρικών παρεμβάσεων, ήταν η διαχείριση έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: κατάρρευση παίκτη και καρδιακά επεισόδια, τραύμα στη σπονδυλική στήλη, χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, χτυπήματα στον αυχένα, περίθαλψη πληγών, τραυματισμοί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στη λεκάνη και στα άκρα.

Επιπλέον έγινε ανάλυση περιπτώσεων και αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών: αναφυλαξία, επιληπτική κρίση και κρίση άσθματος. Η διαχείριση και η προσαρμογή της ιατρικής περίθαλψης σε κάθε παίκτη ανάλογα με τις περιπτώσεις τραυματισμού ήταν άλλος ένας κύριος άξονας συζήτησης του σεμιναρίου. Μετά το τέλος του πρώτου σεμιναρίου και τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι επιτυχόντες θα λάβουν επίσημη πιστοποίηση της UEFA. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές του διημέρου σεμιναρίου: