Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΟ

alt

   Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου οι υποψηφιότητες για τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΠΟ, τους αναπληρωματικούς, την εξελεγκτική επιτροπή και τα αναπληρωματικά μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής. 
 
   Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν, για πρώτη φορά, και τα ονόματα δύο μελών του Δ.Σ. της Ενωσής μας. Του προέδρου της ΕΠΣ Κορινθίας, κ. Μιχάλη Τσιχριτζή, ο οποίος είναι υποψήφιος για αναπληρωματικό μέλος και του Β΄ αντιπροέδρου κ. Πετρόπουλου Γεωργίου ο οποίος είναι υποψήφιος για τακτικό μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής
 

  Οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ διενεργούνται αύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

 Η ομοσπονδία ανακοίνωσε όλους τους υποψήφιους για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Την προεδρία διεκδικούν οι Γιώργος Σαρρής και Βασίλης Γκαγκάτσης.

Οι υποψήφιοι που ανακηρύχθηκαν είναι οι ακόλουθοι:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Ε.Π.Ο.

1. Γεώργιος Σαρρής

2. Βασίλειος Γκαγκάτσης

Τα υποψήφια τακτικά μέλη για το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. είναι:

1. Νικόλαος Ανασόπουλος (Σαρρή)       Γιώργος Σαρρής

2. Αργύριος Βούλγαρης (Σαρρή)

3. Γεώργιος Βούρβαχης (Σαρρή)

4. Δαμιανός Γαβριηλίδης (Σαρρή)

5. Γεώργιος Γκιρτζίκης (Σαρρή)

6. Κωνσταντίνος Γκίτσιος (Σαρρή)

7. Ευάγγελος Γραμμένος (Γκαγκάτση)

8. Ζήσης Γρηγορίου (Γκαγκάτση)

9. Βασιλική Δημητρακοπούλου   (Γκαγκάτση)

10. Παναγιώτης Δημητρίου (Σαρρή)

11. Γεώργιος Καραμελίδης (Σαρρή)               12. Παναγιώτης Καρράς (Γκαγκάτση)

13. Ευάγγελος Μαζαράκης (Σαρρή)              14. Βασίλειος Μάντζιος (Γκαγκάτση)

15. Αναστάσιος Μπατζιάκας (Γκαγκάτση)       16. Αλκιβιάδης Νουσηκύρου (Γκαγκάτση)

17. Ιωάννης Οικονομίδης (Σαρρή)                18. Ιωάννης Παπακωνσταντίνου (Σαρρή)

19. Παναγιώτης Παπαχρήστου (Γκαγκάτση)    20. Νικόλαος Προύντζος (Σαρρή)

21. Χρήστος Σάββας (Γκαγκάτση)                22. Ιωάννης Σιγάλας (Γκαγκάτση)

23. Αριστείδης Σταθόπουλος (Σαρρή)            24. Εμμανουήλ Σταθόπουλος (Γκαγκάτση)

25. Γεώργιος Σταυρόπουλος (Γκαγκάτση)      26. Μιχάλης Τζανόπουλος  (Σαρρή)

27. Ευάγγελος Τοπολιάτης (Σαρρή)              28. Βασίλειος Χατζηαποστόλου

 

Οι υποψηφιότητες για αναπληρρωματικά μέλη (αφορούν και τους δύο συνδυασμούς)

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΕΠΟ

1. Ιωάννης Αποστολόπουλος   2. Νικόλαος Βακάλης   3. Γεώργιος Βοζικάκης   4. Δημήτριος Γιανέρης

5. Χρήστος Καραβασίλης   6. Γεώργιος Κοσματόπουλος   7. Μαρίνος - Ξάνθος  Κωνσταντίνος

8. Κωνσταντίνος Μότσης   9. Μανώλης Παλάσκας   10. Χαράλαμπος Παπαθανασίου

11. Αντώνιος Παπαπετρίδης   12. Γεώργιος Παπατζίμας   13.  Ιωάννης  Παππάς

14. Αθανάσιος Πλώτας

15. Ανδρέας Προβατάς

16. Γεώργιος Σταράκης

17. Σπυρίδων Τατσιόπουλος

18. Αθανάσιος Τρομπούκης

19. Μιχαήλ Τσιχριτζής

20. Κωνσταντίνος Χολέβας

21. Σταύρος Ψαρρόπουλος 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΟ

1. Αντώνιος Ακτσιαλής (τακτικό μέλος)   2. Θεμιστοκλής Δογάντζης (τακτικό μέλος)

3. Σωτήριος Πάπαρης (τακτικό μέλος)

4. Γεώργιος Πετρόπουλος (τακτικό μέλος)

5. Παναγιώτης Σάλτας (τακτικό μέλος)

6. Χρήστος Στούκας (τακτικό μέλος)

7. Σάββας Αντωνιάδης (αναπληρωματικό μέλος)

8. Διονύσης Βισβίκης (αναπληρωματικό μέλος)

9. Γεώργιος Κουρούσιας (αναπληρωματικό μέλος)

10. Δημήτριος Περσίδης (αναπληρωματικό μέλος)

Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme"

 

 

Το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA, το ιατρικό σεμινάριο "Trauma & Medical Emergencies Workshop 1", το οποίο εντάσσεται στο “UEFA Football Doctor Education Programme”, που εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick.

Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τριών σεμιναρίων που θα ολοκληρώσουν το "UEFA Football Doctor Education Programme". Στο διήμερο ιατρικό σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Τιτάνια, συμμετείχε το σύνολο των  ιατρικών επιτελείων των ομάδων της Super League 1 καθώς και μέλη των ιατρικών επιτελείων των Εθνικών Ομάδων. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών Αθανάσιος Παγώνας, η γιατρός της Εθνικής Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, Αλεξάνδρα Καραβασίλη και η γιατρός της Εθνικής Νεανίδων, Κορασίδων Αγγελική Μαραγκού.

To σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος τόνισε την καίρια σημασία του σεμιναρίου για τη διαφύλαξη της ορθής αντιμετώπισης οποιουδήποτε ιατρικού περιστατικού κατά την διάρκεια των αγώνων:

"Σας καλωσoρίζουμε στο σεμινάριο που γίνεται με πρωτοβουλία της ιατρικής επιτροπής της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA στo πλαίσιo του προγράμματος "Doctor Education Programme", το οποίο εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτελεί μια γενναία και πρωτοποριακή απόφαση, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εύχομαι μέσα από τέτοιες δράσεις να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες, τέτοια σεμινάρια τα οποία αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες -και όλους τους γιατρούς των ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα υγείας ποδοσφαιριστών και όλες οι περιπτώσεις άμεσης ιατρικής παρέμβασης. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς άπαντες ενστερνίστηκαν το αίτημα μας να διεξαχθεί για πρώτη φορά το σεμινάριο αυτό στην Ελλάδα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής, τον κ. Τσίουλα, τον κύριο Δαυίδη και τον κύριο Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της SL1 & SL2, Ξενοφώντα Ρούσση για την παρουσία τους και τη βοήθεια στη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς των ομάδων που μοχθούν καθημερινά με μοναδικό στόχο την πρόληψη και την υγεία των αθλητών στα γήπεδα."

 

 

 

Ο πιστοποιημένος γιατρός τη UEFA και υπεύθυνος του προγράμματος UEFA Football Doctor Education Programme, Πασχάλης Τσιούλας, ήταν ο κύριος εισηγητής του ιατρικού σεμιναρίου και τόνισε την αξία που έχει η διεξαγωγή του σεμιναρίου για την ομαλή λειτουργία των αγώνων."

 

 

 

"Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στο σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μέσα από την συνεργασία με την UEFA. Η UEFA έχει αποφασίσει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βάση στην εκπαίδευση των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη γενική υγεία, αλλά θα μελετήσουμε τις περιπτώσεις που αφορούν στους αθλητές και στην άμεση επέμβαση στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του σεμιναρίου και χαίρομαι πολύ που βλέπω καταξιωμένους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα για την υγεία των αθλητών."

Κύριοι άξονες συζήτησης και εκπαίδευσης του σεμιναρίου, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και πρακτικά εργαστήρια ιατρικών παρεμβάσεων, ήταν η διαχείριση έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: κατάρρευση παίκτη και καρδιακά επεισόδια, τραύμα στη σπονδυλική στήλη, χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, χτυπήματα στον αυχένα, περίθαλψη πληγών, τραυματισμοί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στη λεκάνη και στα άκρα.

Επιπλέον έγινε ανάλυση περιπτώσεων και αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών: αναφυλαξία, επιληπτική κρίση και κρίση άσθματος. Η διαχείριση και η προσαρμογή της ιατρικής περίθαλψης σε κάθε παίκτη ανάλογα με τις περιπτώσεις τραυματισμού ήταν άλλος ένας κύριος άξονας συζήτησης του σεμιναρίου. Μετά το τέλος του πρώτου σεμιναρίου και τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι επιτυχόντες θα λάβουν επίσημη πιστοποίηση της UEFA. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές του διημέρου σεμιναρίου: