Ε.Π.Σ.
Κορινθίας

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 30.11.2023- Κ16 ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

            

 

 Σας γνωρίζουμε ότι τη Πέμπτη 30.11 .2023 θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Ξυλόκαστρου φιλικός αγώνας της  Μικτής Ομάδος  Ε.Π.Σ. Κορινθίας και της Μικτής Ομάδας Ε.Π.Σ. Αχαΐας  στις ηλικιακές κατηγορίες Κ-14  ( γεν 2010-2011 ) και Κ -16  (γεν 2008-2009). 

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές της ηλικιακής κατηγορίας  Κ-16 που αναφέρονται στη συνημμένη κατάσταση να βρίσκονται

την Πέμπτη 30.11 .2023  και ώρα 14:30 στο Δημοτικό Γήπεδο Ξυλόκαστρου.

Επισημάνεται ότι, όλοι οι καλούντες ποδοσφαιριστές για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει έχουν μαζί τους  τις πρωτότυπες  κάρτες  με τις οποίες αγωνίζονται στα Σωματεία τους

Για περαιτέρω ενημέρωση ή τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν οι ποδοσφαιριστές μπορούν να απευθύνονται στον Προπονητή της Κ-16  Παπασημάκη Αθανάσιο στο τηλέφωνο         6944 961 561

 

 

  Αποστολή ποδοσφαιριστών ηλικιακής κατηγορίας  Κ- 16 για το φιλικό αγώνα με την   ΕΠΣ  ΑΧΑΙΑΣ  τη Πέμπτη  30.11.2023 στο Δημοτικό Γήπεδο Ξυλοκάστρου.

 

ΘΕΣΗ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τ

   ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2008

ΗΡΑΚΛΗΣ  ΛΕΧΑΙΟΥ

Τ

ΣΕΙΝΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2009

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Τ

ΤΣΕΡΩΝΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ  

2009

Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Α

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2008

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Α

ΛΑΖΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ

2008

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006

Α

ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ 

2009

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Α

ΠΟΠΑ

ΓΚΕΝΤΙΑΝ

2008

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Α

ΓΚΕΡΠΟΥΡΑΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

2008

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Α

ΠΑΠΠΑ

  ΑΡΛΙΝΤΟ

2008

Α.Ο  ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Α

ΦΕΙΔΑΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

2008

ΠΕΛΟΨ  ΚΙΑΤΟΥ

Μ

ΝΤΟΝΤΟΣ

ΘΕΟΦΑΝΗΣ

2008

Α.Ο  ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Μ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΩΤΙΟΣ

2009

Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μ

ΤΖΕΚΑ 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2009

ΘΥΕΛΛΑ  ΠΕΤΡΙΟΥ

Μ

ΛΑΛΙΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ   

2008

ΠΕΛΟΨ  ΚΙΑΤΟΥ

Μ

ΓΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2009

ΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μ

ΣΙΩΚΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ

2008

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006

Μ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

2009

ΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ε

ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

2009

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

Ε

ΛΕΝΤΕΡΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2008

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006

Ε

ΓΚΙΛΙ

ΑΡΜΑΝΤΟ  

2008

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Ε

ΔΡΟΣΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

2009

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006

Ε

ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

2008

Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006

Ε

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

2008

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ

Ε

ΝΕΖΑ

ΝΤΑΛΙΕΛ

2008

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

 

Ιατρικό σεμινάριο "UEFA Football Doctor Education Programme"

 

 

Το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA, το ιατρικό σεμινάριο "Trauma & Medical Emergencies Workshop 1", το οποίο εντάσσεται στο “UEFA Football Doctor Education Programme”, που εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick.

Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τριών σεμιναρίων που θα ολοκληρώσουν το "UEFA Football Doctor Education Programme". Στο διήμερο ιατρικό σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Τιτάνια, συμμετείχε το σύνολο των  ιατρικών επιτελείων των ομάδων της Super League 1 καθώς και μέλη των ιατρικών επιτελείων των Εθνικών Ομάδων. Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών ο γιατρός της Εθνικής Ανδρών Αθανάσιος Παγώνας, η γιατρός της Εθνικής Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, Αλεξάνδρα Καραβασίλη και η γιατρός της Εθνικής Νεανίδων, Κορασίδων Αγγελική Μαραγκού.

To σεμινάριο προλόγισε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος τόνισε την καίρια σημασία του σεμιναρίου για τη διαφύλαξη της ορθής αντιμετώπισης οποιουδήποτε ιατρικού περιστατικού κατά την διάρκεια των αγώνων:

"Σας καλωσoρίζουμε στο σεμινάριο που γίνεται με πρωτοβουλία της ιατρικής επιτροπής της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA στo πλαίσιo του προγράμματος "Doctor Education Programme", το οποίο εκπονείται από την UEFA και υλοποιείται μέσω του προγράμματος Hat Trick. Η διεξαγωγή του σεμιναρίου αποτελεί μια γενναία και πρωτοποριακή απόφαση, καθώς πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εύχομαι μέσα από τέτοιες δράσεις να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες, τέτοια σεμινάρια τα οποία αφορούν όλες τις επαγγελματικές ομάδες -και όλους τους γιατρούς των ομάδων.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν τα σημαντικά θέματα υγείας ποδοσφαιριστών και όλες οι περιπτώσεις άμεσης ιατρικής παρέμβασης. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο, τον Εκτελεστικό Διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς άπαντες ενστερνίστηκαν το αίτημα μας να διεξαχθεί για πρώτη φορά το σεμινάριο αυτό στην Ελλάδα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής, τον κ. Τσίουλα, τον κύριο Δαυίδη και τον κύριο Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της SL1 & SL2, Ξενοφώντα Ρούσση για την παρουσία τους και τη βοήθεια στη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς των ομάδων που μοχθούν καθημερινά με μοναδικό στόχο την πρόληψη και την υγεία των αθλητών στα γήπεδα."

 

 

 

Ο πιστοποιημένος γιατρός τη UEFA και υπεύθυνος του προγράμματος UEFA Football Doctor Education Programme, Πασχάλης Τσιούλας, ήταν ο κύριος εισηγητής του ιατρικού σεμιναρίου και τόνισε την αξία που έχει η διεξαγωγή του σεμιναρίου για την ομαλή λειτουργία των αγώνων."

 

 

 

"Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στο σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μέσα από την συνεργασία με την UEFA. Η UEFA έχει αποφασίσει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βάση στην εκπαίδευση των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη γενική υγεία, αλλά θα μελετήσουμε τις περιπτώσεις που αφορούν στους αθλητές και στην άμεση επέμβαση στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του σεμιναρίου και χαίρομαι πολύ που βλέπω καταξιωμένους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα για την υγεία των αθλητών."

Κύριοι άξονες συζήτησης και εκπαίδευσης του σεμιναρίου, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και πρακτικά εργαστήρια ιατρικών παρεμβάσεων, ήταν η διαχείριση έκτακτων περιστατικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων. Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις: κατάρρευση παίκτη και καρδιακά επεισόδια, τραύμα στη σπονδυλική στήλη, χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, χτυπήματα στον αυχένα, περίθαλψη πληγών, τραυματισμοί στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στη λεκάνη και στα άκρα.

Επιπλέον έγινε ανάλυση περιπτώσεων και αντιμετώπισης των παρακάτω περιστατικών: αναφυλαξία, επιληπτική κρίση και κρίση άσθματος. Η διαχείριση και η προσαρμογή της ιατρικής περίθαλψης σε κάθε παίκτη ανάλογα με τις περιπτώσεις τραυματισμού ήταν άλλος ένας κύριος άξονας συζήτησης του σεμιναρίου. Μετά το τέλος του πρώτου σεμιναρίου και τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι επιτυχόντες θα λάβουν επίσημη πιστοποίηση της UEFA. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές του διημέρου σεμιναρίου: